Co nás do konce roku čeká v Ostravě?

Co nás do konce roku čekáCo nás do konce roku čeká

Ostrava je krásné město, které neustále něco nabízí svým obyvatelům. Mnoho lidí přemýšlí, co tak dělat v sobotu večer, ale v Ostravě se toho dá dělat tolik, že se nikdo nemůže rozhodnout. Většinou však vyhraje nějaký kulturní program. Pokud zavítáte do Ostravy ještě do konce letošního roku, nabídne vám toho opravdu spoustu k vidění. Jestli nevíte, co vás do konce roku v Ostravě čeká, přinášíme vám pár tipů.

Než přejdeme ke konkrétním tipům, je nutno zmínit, že se samozřejmě i v Ostravě budou konat různé vánoční trhy, kterých můžete být součástí. Takových vánočních trhů bude v Ostravě letos víc než dost, proto pojďte společně s námi čerpat tu jedinečnou atmosféru, kterou nám vánoční svátky přinášejí. Když vám bude zima, bude tu pro vás připravený výtečný punč nebo svařené víno, jestli budete mít hlad, ani o jídlo zde skutečně nebude nouze.

Teď už však k těm tipům – co nás tedy do konce roku ještě v Ostravě čeká?

• Banjo Band Ivana Mládka

Vánoční čas je plný vánočních koncertů známých hudebních interpretů. V Ostravě takových interpretů bude hned několik. Například nás čeká legendární Ivan Mládek, který do ostravského kina Vesmír přijede i se svým Banjo Bandem. Vystoupí konkrétně 8. prosince, a to od devatenácti hodin. Jedná se o jeho vánoční speciál, který se koná v rámci projektu Jiná kultura Ostrava 2017. Slíbeny jsou nejen rolničky a vánoční nálada, ale třeba přijde i samotný Ježíšek!

• Janek Ledecký

Do Ostravy taky zamíří i jeden z porotců známého hudebního pořadu „Tvoje tvář má známý hlas“ – Janek Ledecký. I ten do tohoto krásného města přijde v rámci svého vánočního tour. Zahraje samozřejmě nejen své staré, notoricky známé hity, které ho proslavily, ale taky i vánoční skladby, které taky dobře známe. Vystoupí konkrétně v Domě kultury Akord v Ostravě-Zábřehu, a to od sedmi hodin večer 23. listopadu. Přijdete na něj taky?

• Mikuláš na Věži

Aby to však nebylo jenom o hudebních představeních – v Ostravě se samozřejmě opět bude konat tradiční mikulášská nadílka, která se nazývá „Mikuláš na Věži“. Jedná se o klasickou mikulášskou nadílku, která se bude konat ve Vyhlídkové věži Nové radnice v Ostravě, a to 5. prosince. Celá akce bude celodenní – bude probíhat od devíti do sedmi hodin večer.