V Ostravě přibyde nové divadlo, vznikne z bývalého pavilonu G

nové divadlo v ostravě

Vedení Ostravy se stále více orientuje na kulturu a chce z města udělat progresivní místo, které by přilákalo mladé lidi zpět. Proto také rozhodlo pro přestavbu původního výstavního pavilonu G na nové divadlo. Stavba bude zahájena na podzim.

Rekonstrukce Divadla Jiřího Myrona

Jako hlavní důvod vzniku nového divadla uvedl ředitel NDM rekonstrukci Divadla Jiřího Myrona, která je také plánovaná v blízké době. Aby nedošlo k pozastavení nebo úplnému zrušení připravených představení, přesunou se do nově vzniklého divadla. Spokojenost tedy bude na obou stranách, u diváků i účinkujících, kteří nepřijdou o práci.

Přečtěte si také: Nepodceňujte mytí fasády. Jaro je na to ideální!

Rekonstrukce Divadla Jiřího Myrona zmodernizuje hlediště i jevištní technologie, také dojde ke změně zázemí účinkujících.

Návrh je již zveřejněný

Návrh divadla už najdete zveřejněný a vytvořil jej Ateliér 38. Divadlo bude mít specifický vlnkovitý tvar a jeho celá jedna stěna bude prosklená. Protože se původní výstavní síň nachází v parku, chtěli právě díky velkým oknům architekti dosáhnout co největšího propojení mezi divadlem a přírodou v parku.

Přečtěte si také: Vyměňte korporát za vlastní podnikání.

Nové divadlo bude mít kapacitu 200 diváků a i tím se stává jedinečnou scénou v Ostravě. Divadla Antonína Dvořáka i Jiřího Myrona jsou totiž kapacitně veliké, naproti tomu další scéna NDM, Divadlo 12“, nabízí pouze 60 míst.