Vánoce se nám pomalu ale jistě blíží. To znamená, že se k nám blíží svátky plné klidu, pohody a dobrého jídla. Jenže než odbije Štědrý den, většinou jsou předvánoční dny plné stresu a nestíhání. Lidé většinou nestíhají uklízet, nestíhají zdobit stromeček, nemají ještě nakoupené všechny vánoční dárky a samozřejmě nestíhají ani péct cukroví, které je základem štědrovečerní tabule. Konkrétně cukroví je něco, co by se rozhodně mělo postíhat. Pokud nestíháte péct, napečte alespoň základní druhy, bez kterých Vánoce zkrátka nejsou Vánocemi. Pokud nevíte, jaké druhy to jsou, přinášíme vám pír tipů.
1) Linecké cukroví
Bez tohoto cukroví nejde o Vánocích být. Jedná se o cukroví, které je velice křehké, tak si na něj dejte pozor, ale na druhou stranu po uležení už tak křehké není, jen se rozplývá na jazyku. Linecké cukroví se děla ve vanilkové, ale i v čokoládové podobě, kdy se toto cukroví plní oblíbenou marmeládou. Mnozí lidé ho ještě ponoří do čokolády, aby bylo pro nás ještě mnohem větším potěšením.
2) Perníčky
Bez perníčků nejsou Vánoce! Většinou při pečení tohoto cukroví pomáhají i děti, které milují vykrajování perníčků a následně je rády zdobí. Perníčky jsou zvláštní v tom, že po upečení jsou většinou tvrdší, proto se musí nějakou dobu nechat uležet (vždy se pečou jako první, ale zdobí se jako poslední). Po uležení jsou pak perníčky měkčí a samozřejmě i chutnější.
Na zdobení perníčků si vezměte na pomoc děti a udělejte si různobarevný sníh, aby perníčky byly trochu živější.
3) Vanilkové rohlíčky
Jedno z těch nejkřehčích cukroví jsou vanilkové rohlíčky. Jenže toto cukroví je tak dobré! Pokud i vy milujete vanilkové rohlíčky, určitě si ho letos upečete kopec. Vanilkové rohlíčky jsou výborné hlavně hned upečené. Dejte si však pozor při balení do cukru – většinou se rohlíčky balí do cukru ještě horké, proto si dejte pozor, aby se vám v rukou nerozpadly.